Zimske aktivnosti

V okolici Luč je ob ugodnih snežnih razmerah veliko možnosti tudi za zimsko rekreacijo. V gorskem svetu so odlični pogoji za zimske vzpone in turno smuko, v neposredni bližini Luč pa je urejen manjši smučarsko – rekreacijski center s smučiščem, igriščem za otroke in tekaškimi progami. Celoten kompleks je razsvetljen z reflektorji in omogoča tudi nočno smuko.

Logarska dolina ponuja s svojo zimsko pravljično podobo vrhunska doživetja. Ljubitelji plezanja v zaledenelih slapovih lahko ob ugodnih razmerah preizkusite svoje spretnosti na več kot dvajsetih slapovih.

Po dolini je speljana krožna tekaška steza v dolžini 13 km za klasično in skate tehniko. Steza je zaradi svoje konfiguracije primerna tako za začetnike kot tudi za zahtevnejše tekače.

Smučišče Golte je oddaljeno približno 25 km in je primerno tudi za zahtevnejše alpske smučarje. Dostop do smučišča je možen z nihalko Žekovec, ali po asfaltirani panoramski gorski cesti.

Za smučarske tekače je pripravljena tekaška pot z izhodiščem na Starih Stanih, turni smučarji pa se podajajo z Golt proti Smrekovcu ali Raduhi.

Izvajalci aktivnosti

Dolina Avantur

Luče 103, 3334 Luče
+386 51 606 410
info@adventurevalley.si
www.adventurevalley.si

Ponudba: raft, mini raft, kajak, soteskanje, organizacija aktivnih počitnic, prevozi s kombijem

Rekreacijski center Šmica

Luče 4, 3334 Luče
+386 3 584 43 30
camp.smica@siol.net
www.camp-smica.com

Ponudba: kamp, raft, kajak, tenis, izposoja koles

KJE SE NAHAJA