Project Description

Ribolov na Savinji

Ribiška družina Ljubno

Na Pečeh 10, 3333 Ljubno ob Savinji
info@rd-ljubno.si
predsednik: g. Janez Podkrižnik (041 592 150)
tajnik: g. Grega Križnik (041 793 592)

Ribolovno območje zgornjega toka Savinje je razdeljeno na tri revirje in dodatni trofejni revir. Vode omogočajo muharjenje avtohtonih naravnih potočnih postrvi, lipanov in šarenk v divjem okolju Zgornje Savinjske doline.

Z Ljubenskim ribiškim okolišem, ki zajema zgornji tok Savinje do Grušovelj, vključno z Lučnico in Ljubnico ter vsemi pritoki, upravlja Ribiška družina Ljubno s sedežem na Ljubnem ob Savinji.

Ribolov je dovoljen od 1. aprila do 31. oktobra s suho muho, nimfo in potezanko. Edini dovoljeni način ribolova je muharjenje z navezavo le ene muhe vezane na trnku enojčku. Obvezna je uporaba trnka brez zalusti oziroma s stisnjeno zalustjo.

Dovoljen dnevni uplen v revirjih 2 in 3 je en lipan z najmanjšo mero 50 cm ali dve šarenki v medmeri od 30 do 40 cm. Potočna postrv in sulec sta zaščitena – ujemi in spusti!

Ribolov je dovoljen le v izbranem revirju. Prehajanje med revirji tekom lovnega dne ni dovoljeno. Uplenjeno ribo je potrebno označiti na ribolovni dovolilnici in jo imeti pri sebi.

Ribolovne dovolilnice
Revirji

KJE SE NAHAJA