Kulinarika

Lokalna kulinarika izvira iz vsakodnevne prehrane kmečkega prebivalstva in temelji na domačih pridelkih. Odlikujejo jo enostavne, a okusne jedi iz žit in mleka ter različni suhomesnati izdelki.

Kot lučka kulinarična dediščina se prav gotovo šteje obrnenik, jed iz suho pražene ajdove ter pšenične moke, prelite z vrelim mlekom, s smetano ter z maslom in malo soli. Med tipične jedi sodijo še mohot, lučki masunek ter v celotni dolini znani Zgornjesavinjski želodec, ki je geografsko zaščitena specialiteta. Odkrijte pristne okuse domačih jedi pri katerem izmed lokalnih ponudnikov.

Hiša Raduha

Hiša Raduha se je prvim gostom odprla že leta 1875. Kuharske veščine babic tukaj zorijo v mojstrstvu vnukinj že štiri generacije. Redkokje jedi in stvari, ki jim tradicija daje nadih, tako izvirno dopolnjuje sodobni navdih .

Gostilna Pr Lampi

Barbara Petek
Luče 34, 3334 Luče

+386 3 584 41 47
info@gostilna-lampa.si

Gostilna Pr’ lampi se nahaja v središču Luč ob glavni cesti Radmirje – Logarska dolina.

V prijetnem ambijentu vas prijazno osebje vabi na bogato ponudbo malic in kosil. Vabljene tudi zaključene družbe s predhodno rezervacijo.

Okrepčevalnica Struge

Matej Kosmač
Raduha 1, 3334 Luče

+386 41 637 405

Okrepčevalnica se nahaja v zaselku Struge ob regionalni cesti Radmirje – Logarska dolina. Nudijo dnevno sveže malice, pice, kosila in jedi po naročilu.

Okrepčevalnica Logar

Okrepčevalnica Logar leži v zaselku Log v Krnici nedaleč od vasi Luče. Po predhodnem naročilu vam nudijo nedeljska kosila, jedi izpod peke, postrvi iz lastnega ribnika, Zgornjesavinjski želodec ter druge okusne jedi.