Lokalno

Tradicionalne dobrote, lokalni pridelki in izdelki domače obrti so sad dolgoletne tradicije, izjemnih naravnih danosti ter pridnih rok domačih pridelovalcev, obrtnikov in ustvarjalcev.

Čudovite lesene kreacije, unikatni izdelki iz filca, suhomesnate specialitete, siri in mlečni izdelki ter medeni pridelki odražajo identiteto kraja in omogočajo, da odnesete delček Luč tudi s seboj domov.

Delavnica Šlanger

Ustvarjalni in razstavno-prodajni atelje, kjer nastajajo unikatni dekorativni in umetniški izdelki iz lesa izpod rok mojstra Jožeta Strmčnika, se nahaja v spodnjem delu vasi Luče ob desnem bregu reke Lučnice.

Kmetija Selišnik

Kmetija Selišnik leži pod vznožjem Velike planine v dolini Podvolovljek. Na kmetiji se ukvarjajo z izdelavo in prodajo različnih suhomesnatih izdelkov. Po dogovoru je možen tudi ogled kmetije ter degustacija njihovega Zgornjesavinjskega želodca.

Kmetija Špeh

Kmetija Špeh leži na desnem bregu Savinje, v zaselku Krnica, približno tri kilometre pred vasjo Luče. Na kmetiji se ukvarjajo z živinorejo, prirejo mlade govedi na planinskih pašnikih, pridelavo mleka in predelavo mesa.

Kmetija Spodnji Strmčnik

Mlečno predelovalna kmetija Spodnji Strmčnik leži v zaselku Strmec nad Lučami. Ponujajo sveže izdelke – mleko, jogurt, mladi sir, sir za žar in skuto – ki vam jih po dogovoru tudi dostavijo.

Unikati Strmčnik

Ročno izdelani leseni pladnji in posode so delo ustvarjalca Franca Strmčnika iz Krnice.
Ogled in nakup izdelkov je možen po predhodnem dogovoru.

Volneni in filcani izdelki MF

Modne izdelke iz filca, izdelane v stari tehniki mokrega polstenja, ustvarja Marjeta Fale.
Ogled in nakup izdelkov je možen po predhodnem dogovoru.