Kako do nas

Luče ležijo na skrajnem severu Slovenije, dobre pol ure vožnje od slovenske avtoceste. Kraj je od ljubljanskega letališča oddaljen 47 km, do glavnega mesta Ljubljana je 55 km, do Celovca pa 80 km. Luče so iz ljubljanske smeri dostopne preko Kamnika in prelaza Volovljek. Iz Celja pridete do Luč po cesti Šentrupert – Letuš – Mozirje – Logarska dolina. Iz Avstrije je možen dostop preko mejnega prehoda Pavličevo sedlo in mimo Solčave.

Do Luč lahko pridete

Z avtom

Iz smeri Ljubljana: Po avtocesti A2 zapeljete severno od Ljubljane in pri avtocestnem odcepu za Vodice/Kamnik zavijete desno in sledite oznakam za Kamnik. V krožišču v Kamniku zavijete proti Gornjemu Gradu in nadaljujete naravnost v smeri Črnivca. Tik pod vrhom prelaza zavijete levo v smeri Volovljeka in Velike planine. S prevala nadaljujete naravnost po cesti, ki se spusti v dolino Podvolovljek in naprej do Luč. Čas potovanja traja približno 70 minut.

Iz smeri Celje: Avtocesto A1, ki vodi od Šentilja proti Ljubljani, zapustite pri odcepu za Šentrupert. Nadaljujete desno v smeri Mozirja in Logarske doline. Čas potovanja od avtoceste do Luč je približno 40 minut.

Z letalom

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je oddaljeno dobro uro vožnje. Z letališča do Luč ni direktne javne povezave. Na letališču lahko najamete avto ali taksi oziroma si predhodno organizirate ustrezen shuttle prevoz na relaciji.

Z javnim prevozom

Med Lučami in Celjem vozi redna avtobusna linija večkrat dnevno. Povezave so pogostejše v času šolskega pouka kot v preostalem delu leta. V juliju in avgustu vozi ob vikendih tudi Nomagov mini bus, opremljen s prikolico za kolesa. Avtobus vozi tudi na relaciji Luče–Mozirje–Ljubljana–Luče v času šolskega pouka štirikrat tedensko. Podroben vozni red je dostopen na spletni strani https://zgornjizavratnik.com/

V poletni sezoni vozi okrog Kamniško-Savinjskih Alp turistični kombi, ki vključuje tudi postajo v Lučah. Rezervacija sedeža poteka po predhodnem dogovoru na lokalni info točki.

Vozni redi

KJE SE NAHAJA