Hiša Aužlak

Aleks Urh
Luče 21, 3334 Luče

+386 31 532 102
info@auzlak-apartments.com

Hiša Aužlak je bila ena izmed prvih hiš v kraju Luče ob Savinji, saj njen obstoj sega že pred leto 1850. Hišo so kasneje razširili še s prizidkom, v  letu 2022 pa je bila v celoti obnovljena, z mislijo na ohranjanje njenih ter okoliških tradicionalnih značilnosti. Originalno je tudi ime hiše, katero izvira iz nemške besede Aufschlag, kar pomeni ‘cestnina/mitnica’. V starih časih je bila hiša verjetno vstopna točka v dolino, kjer so obiskovalci ter trgovci morali plačati pristojbino za vstop.

V hiši je na voljo 5 namestitvenih enot, ki so poimenovane ter tematsko obarvane po lokalnih znamenitostih: 

APARTMA LUČE (5+2) je poimenovan po vasi, v kateri hiša stoji in je tako tudi osrednji in največji sodobno opremljeni apartma z dodatkom infrardeče savne. Velikost apartmaja je 96 m2 in ima 2 spalnici, dnevno sobo, kuhinjo z jedilnico ter kopalnico in infrardečo savno. Nahaja v 1 nadstropju in ima velika okna ter strešna okna, ki zagotavljajo obilico naravne svetlobe.

APARTMA LANTERNA (4+2) je dobil ime po lučkem grbu, v katerem ženica nosi lanterno, ki izhaja iz stare legende o nastanku vasi. Nahaja se v pritličju prvotne hiše in ima ohranjene tipične lastnosti, kot so krušna peč, oboki ter niše v stenah. Posebnost doda še pohodno steklo, ki vam omogoča vpogled v staro kmečko klet. Velikost apartmaja je 66 m2 in ima 2 spalnici, dnevno sobo z jedilnico, kuhinjo ter kopalnico.

STUDIO SAVINJA (2 + 1) je dobil ime po reki Savinji, ki teče skozi vas in širšo okolico. Ponaša se s prelepo modro barvo, kar je tudi poudarjena barva v tem apartmaju. Studio apartma velikosti 28 m2 ima zakonsko posteljo, kuhinjo, jedilni kot ter kopalnico. Nahaja se v pritličju, ima visoki strop ter možen dostop za invalide.

STUDIO LUČNICA (2+1) je poimenovan po reki Lučnici, ki teče skozi vas in je bila že od nekdaj pomemben naravni vir vaščanov. Tako je poudarjena barva apartmaja smaragdno zelena, kot barva reke. Studio apartma velikosti 28 m2 ima zakonsko posteljo, kuhinjo, jedilni kot ter kopalnico. Nahaja se v pritličju in ima visoki strop.

SOBE SNEŽNA JAMA (apartma 8/sobe 2 + 3 + 3) so poimenovane po eni izmed najvišje ležečih turističnih jam v Evropi. Posebnost tega apartmaja je, da se lahko najame posamična soba (14 m2) s skupnim prostorom s kuhinjo in dvema kopalnicama ali pa po dogovoru najem celotnega apartmaja (67 m2).

KJE SE NAHAJA