Gozdarska koča Podvežak

A.M. Miklavc d.o.o.
Nizka 21, 3332 Rečica ob Savinji

+386 41 643 538
miklavc@gmail.com

Gozdarska koča Podvežak se nahaja v osrčju neokrnjene narave Kamniško-Savinjskih Alp. Leži na sončni jasi na 1520 metrih nadmorske višine, obkrožena z mogočnimi smrekovimi gozdovi ter čudovitim panoramskim razgledom. Je odlično izhodišče za ljubitelje pohodništva in kolesarjenja ter pravi raj za nabiranje gozdnih sadežev – borovnic, malin, gozdnih jagod, gob in zelišč.

Koča je bila obnovljena leta 2014 in je v celoti izdelana iz masivnega smrekovega in macesnovega lesa. Električno energijo zagotavljajo sončne celice, kar ob razumni porabi povsem zadostuje za pokritje potreb med bivanjem v koči. V koči je na voljo tudi opečni kamin, ki v hladnejših dneh prijetno ogreje celoten prostor ter obenem ustvarja intimno in romantično vzdušje. V pritličju je kuhinja z jedilno mizo in dnevna soba s kavčem, ločena spalnica s pogradom, kopalnica s tušem in WC-jem ter manjši hodnik, iz katerega je prehod v mini spalnico z enojno posteljo. V zadnjem delu koče se nahaja finska savna z lastnim vhodom in prostor za sprostitev. Na travniku ob koči je pokrit lesen paviljon z žarom za pripravo okusnih jedi in vrtno garnituro za posedanje, klepetanje, branje ali za počitek in opazovanje narave.

Vabljeni, da preživite nekaj nepozabnih dni na svežem zraku stran od civilizacije, v objemu Zgornje Savinjskih gozdov in gora.

KJE SE NAHAJA