Gozdarska koča Kašna planina

A.M. Miklavc d.o.o.
Nizka 21, 3332 Rečica ob Savinji

+386 41 643 538
miklavc@gmail.com

Doživite pastirsko pravljico v prenovljeni gozdarski koči s savno in jacuzzijem, v osrčju neokrnjene narave. Gozdarska koča se nahaja na 1300 m nadmorske višine, pod vrhom Kašne planine v Občini Gornji Grad.

Objekt je bil v celoti obnovljen leta 2014. Pri obnovi so bili uporabljeni samo naravni materiali tako, da je celotna notranjost lesena – kombinacija smreke in macesna. Elektriko zagotavljajo sončne celice in generator, ki se po potrebi samodejno vklopi in je ločen od koče, da ne moti miru. Koča ima lasten vir vode, brez dodanih kemikalij, ki je vedno na voljo. Vsaka soba ima kamin za ambient. V pritličju je kuhinja z jedilno mizo in dnevna soba z udobnim kavčem. Na voljo je tudi kopalnica s tušem in straniščem. Po stopnicah se povzpnete v prvo nadstropje, kjer je manjša galerija z dvema ležalnikoma in manjšim balkonom na hodniku. Na voljo sta dve ločeni spalnici, od katerih ima ena lastno kopalnico.

Pred kočo se nahaja zidani žar za peko okusnih jedi ter večja masivna miza s klopmi za obedovanje in druženje. Lokacija je odlično izhodišče za pohodništvo, gorsko kolesarjenje in nabiralništvo – jeseni so v neposredni bližini polja borovnic, gob in drugih gozdnih sadežev…

KJE SE NAHAJA