Domačija Koklej

Ana Kaker
Podveža 10, 3334 Luče

+386 31 413 057

Domačija Koklej med zelenimi alpskimi pašniki je kot živi muzej ljudske umetnosti. Nahaja se na idilični lokaciji nad vasjo Luče v Zgornji Savinjski dolini in ponuja edinstveno doživetje s pridihom nostalgije.

Zgodba kašč na domačiji se je začela po letu 1980, ko je oče Jože rešil pred propadom prvo kaščo. Odkupil jo je od prejšnjih lastnikov, ki so jo hoteli razžagati za drva, jo oštevilčil, razstavil, ter ponovno postavil na travniku za domačijo. Na enak način je v zadnjih letih ohranil 6 kašč starih od 160 do 270 let, ki so obnovljene po prvotnem izgledu. Dve od kašč sta na voljo tudi za prenočevanje. Zasnovani sta kot apartmaja ter opremljeni v starinskem stilu z obnovljenim pohištvom.

Prvi apartma leži na lepi razgledni lokaciji in nudi popolno zasebnost za oddih in počitek. Kašča lahko sprejme 2 odrasli osebi in 2 otroka oz. 3 odrasle osebe. Obe spalnici se nahajata v zgornjem nadstropju, v spodnjem delu hiše pa so kopalnica, kuhinja in dnevni prostor. Pred hišo je velika zelenico, kjer so vam na voljo ležalniki, miza ter viseče mreže.

Drugi apartma se nahaja na jasi sredi gozda, od koder se ponuja veličasten pogled na mogočno Raduho. Hiška zagotavlja popolno zasebnost za dve odrasli osebi. V hiški je dnevni prostor s kuhinjskim kotičkom in jedilnim kotom, ločeno spalnico ter kopalnico. Po ozki lestvi se povzpnete do mini galerije, kjer je prijeten prostorček za počitek. Pred hiško je zelenica z zunanjo mizo, klopco z razgledom, ležalniki in visečo mrežo.

Do obeh apartmajev se pripeljete z avtomobilom in vsak je približno 300 metrov oddaljen od naše EKO kmetije. Vsak dan vam je na voljo sveži zajtrk, ki vam ga postrežemo ob željeni uri.

KJE SE NAHAJA