Podveža 47, 3334 Luče

Upravljavec:
Planinsko društvo Celje Matica

+386 (0)3 4924 850
pdcelje@siol.net

Oskrbnik:
Matjaž Čanžek

+386 31 724 464

Kocbekov dom na Korošici je v letu 2017 povsem pogorel in je trenutno zasilno oskrbovan. Na voljo je omejeno število jedi in pijač. Prenočevanje je organizirano v kontejnerjih, kjer je na voljo 16 ležišč.

Planinska postojanka stoji ob južnem vznožju Ojstrice, nad prostrano zeleno kotlino Korošice. Imenovana je po Franu Kocbeku, pobudniku in organizatorju slovenskega planinstva v Kamniško-Savinjskih Alpah.

Planinski dom je običajno odprt od sredine junija do sredine septembra, če je jesen lepa pa se sezona podaljša vse do sredine oktobra.

V gostinskem prostoru je 80 sedežev in kmečka peč. V 4 sobah je 32 postelj, na dveh skupnih ležiščih pa 69 ležišč. V zimskem času je zimskim pohodnikom in turnim smučarjem na voljo urejena zimska soba s plinskim gorilnikom, plinsko svetilko, posteljo in petrolejsko pečjo (za 5 oseb). Ključ zimske sobe se rezervira v PD Celje-Matica, dobi pa se na kmetiji Planinšek v Podveži (03 584 42 54), kjer morajo uporabniki pustiti osebni dokument in podpisati izjavo z varnostnimi navodili o pravilni in varni uporabi aparatov za ogrevanje in razsvetljavo.

Koča ima lastno elektriko, ki jo pridobivajo s pomočjo agregata in solarnih celic.

Izpred doma je lep razgled na vrhove, planote in zeleno pokrajino Kamniških in Savinjskih Alp. Na vzhodu je obširna Dleskovška planota z najvišjimi vrhovi Veliki vrh, Tolsti vrh, Dleskovec in Črni vrh; na jugu sta v bližini Koroški vrh in Lučki Dedec, med njima je Prag (1910 m); na zahodu se nad Petkovimi njivami dviga skalni svet Lučke Babe (2244 m), za Petkovimi njivami pa vidimo greben Zeleniških špic in južna pobočja Planjave; na severni strani doma so južna pobočja Ojstrice.

KJE SE NAHAJA